Saturday, June 26, 2010

Shih Tzu de vanzare

Shih Tzu de rasa de vanzare
Shih Tzu de vanzare este o rasa toy deoarece este un caine mic, ideal pentru a trai in apartament, linistit si jucaus, uneori incapatanat dar cu o inima de aur, ideal pentru familiile cu copii sau pentru persoane in varsta.

caini, de rasa, vanzare, shih, tzu, tsu, shih-tsu, shih-tzu, pedigree, apartament, talie mica, jucaus, linistit
Origine: Tibet, China
Inaltime: pana la 26,7 cm la nivelul greabanului
Greutate: intre 4,5 si 7,3 kg

caini, de rasa, vanzare, shih, tzu, tsu, shih-tsu, shih-tzu, pedigree, apartament, talie mica, jucaus, linistit
Istoric
Shih Tzu de vanzare este o rasa de caine de companie din grupa Toy Dogs, rasa originara din Tibet, China. Cele mai vechi dovezi ale aparitiei acestei rase dateaza din 624 i.Hr. Preotii budisti din Tibet aratau acestei rase o consideratie religioasa deosebita datorita numelui ”shih-tzu” care inseamna in chineza “leu” si datorita asemanarii sale cu un leu.

Aspect
Caini de vanzare Shih Tzu au o constitutie voinica si robusta (asemanatoare rasei Lhasa Apso), distinsa, atitudinea aroganta si trupul acoperit cu doua straturi de blana formate din fire de par lungi si, in profunzimea lor, cu puf. Capul acestor caini este rotund cu botul acoperit cu peri scurti, barba si mustata fiind dese iar pe nas parul creste in sus dand impresia de crizantema. Gatul este bine pronuntat, frumos arcuit si cu o lungime perfecta pentru a-l ajuta sa isi poarte capul cu mandrie. Nasul acestei rase este de culoare neagra sau, la cainii cu roba, rosu-vinetiu, maro. Ochii sunt mari, rotunzi, caprui sau negrii. Coada este rasucita peste spate si stufoasa.

La cainii Shih-Tzu blana este lunga si deasa, necesitand ingrijire periodica. Parul de la nivelul fetei trebuie prins, in general, cu o agrafa sau un elastic in varful capului sub forma unui mot, asta daca nu doriti sa il tundeti. Shih-Tzu poate avea blana de orice culoare sau combinatii de culori.
Shih Tzu adult ajunge la o inaltime la nivelul greabanului de pana la 26,7 cm(inaltime ce trebuie depasita) si la greutatea corporala de 4-7 kg (cea ideala fiind incadrata intre 4,5 si 7,3 kg).

caini, de rasa, vanzare, shih, tzu, tsu, shih-tsu, shih-tzu, pedigree, apartament, talie mica, jucaus, linistit
Caracteristicile caini rasa Shih Tzu:
Caracteristicile rasei Shih-Tzu sunt inteligenta, este un caine prietenos si independent. Shih-Tzu este, de asemenea, tolerant cu copii cu atat mai mult daca este obisnuit de la o varsta frageda cu acestia. Poate fi incapatanat insa se adapteaza rapid si usor cu mediul interior, viata de apartament fiind ideala pentru aceasta rasa. Plimbarile zilnice sunt indicate si trebuie sa aiba o durata medie de 20 de minute. Este un excelent caine de paza anuntand daca intra cineva in casa, insa in materie de aparare nu este potrivit, in primul rand datorita inaltimii si greutatii sale.

Cumparati acum un caine Shih Tzu de vanzare. Click aici pentru comanda

Ingrijire
Blana si ochii au nevoie de ingrijire zilnica si de spalare saptamanala. Este recomandata ingrijirea profesionala. Rasa Shih-Tzu traieste intre 10 si 14 ani. La nastere, femela da nastere in medie la 5 pui.
In timp Shih-Tzu de vanzare poate prezenta urmatoarele afectiuni de ordin medical: ulcere, cornee – frecvent la Shih-Tzu datorita protruziei globilor oculari (ochi iesiti din orbite) fapt pentru care trebuie acordata o atentie mare ingrijirii ochilor; cataracta, discopatia si urolitiaza – de asemenea pot aparea la aceasta rasa. De asemenea trebuie avut grija cand este luat in brate deoarece trebuie oferit suport coloanei vertebrale tinand o mana sub piept si una sub abdomen.

caini, de rasa, vanzare, shih, tzu, tsu, shih-tsu, shih-tzu, pedigree, apartament, talie mica, jucaus, linistit

Dresaj
Dresajul cainelui Shih Tzu se face cu rabdare si atentie. Trebuie acordate macar 10 minute pe zi pentru dresajul si atentia cainelui si rasplatit pe masura eforturilor. Nu trebuie batut, numai certat si pedepsit (lasat 5-10 minute pe balcon) si trebuie certat in momentul cand a facut ceva rau si nicidecum la un interval de timp (daca acesta a facut ceva rau cat erati plecat) iar in cazut in care, dupa ce l-ati scos pe balcon pedepsit fiind, acesta intra in casa datorita neatentiei dumneavostra trebuie lasat in pace (in niciun caz nu va jucati cu el macar 5 minute si nici sa nu il certati iar sau sa il bagati inapoi pe balcon deoarece nu va mai intelege nimic si nu veti reusi sa il dresati).

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails